Zajęcia pozalekcyjne KUCHARZ
W styczniu 2021r. uczniowie BSIS na „Zajęciach pozalekcyjnych KUCHRZ” w ramach projektu pn.„Twoja wiedza-Twoja przyszłość III” mieli możliwość przybliżenia technik wykonania tradycyjnych potraw z kuchni kolejnej grupy państw Unii Europejskiej. Na spotkaniach młodzież sporządzała słodkie greckie desery: baklawę i sałatkę…Zajęcia dla cukierników w ramach projektu Twoja wiedza Twoja przyszłość III
"Słodkie aranżacje przez cały rok" to motyw przewodni zajęć dla cukierników w ramach projektu Twoja wiedza Twoja przyszłość III. Zajęcia pozalekcyjne obejmowały sposób wykonania, dekoracji oraz podania ciast i deserów na różne okazje, min: na karnawał- oponki serowe i gniazda…Zajęcia pozalekcyjne „Kucharz”
Zajęcia pozalekcyjne „Kucharz” już po raz trzeci znalazły się w ofercie projektu unijnego pn. „Twoja wiedza- Twoja przyszłość”. Tym razem grupa przyszłych kucharzy ma możliwość wyruszyć w podróż kulinarną po wybranych krajach Unii Europejskiej. Uczniowie poznają tajniki poszczególnych kuchni i…Zajęcia pozalekcyjne „Język angielski ukierunkowany zawodowo”
Trzecia edycja projektu pn. „Twoja wiedza- Twoja przyszłość” została urozmaicona o zajęcia pozalekcyjne z „Języka angielskiego ukierunkowanego zawodowo”. Są one prowadzone przez panią Agatę Ostrowską, a uczestnikami są uczniowie kształcący się w zawodach kucharz oraz cukiernik. Celem zajęć jest nabycie…Szaszłyki
Jedno z ostatnich zajęć pozalekcyjnych w ramach projektu nt. „Twoja Wiedza- Twoja Przyszłość II”, które odbyło się 18 maja 2018 r. było poświęcone technice sporządzania szaszłyków. Uczniowie mieli możliwość zapoznania się z kolejnymi etapami wykonania szaszłyków drobiowych i szaszłyków owocowych.…Crème brulée
W dniu 27 kwietnia 2018r. uczniowie kształcący się w zawodzie kucharz brali udział w kolejnych zajęciach pozalekcyjnych w ramach projektu „ Twoja wiedza- Twoja przyszłość II”. Tematem przewodnim były desery zestalane na gorąco. Młodzież miała możliwość zapoznania się krok po…Baklawa różana
20 kwietnia odbyły się kolejne, 12 zajęcia pozalekcyjne cukiernik w ramach projektu "Twoja wiedza- Twoja przyszłość II. Tematem spotkania były wyroby wschodnie - baklawa różana. Jest to deser kuchni tureckiej rozpowszechniony także w Grecji czy Bułgarii. Uczestnicy zajęć do sporządzania…
Strona 3 z 6