PROJEKT CUKIERNIK - Podróż po słodkich smakach Afryki, Australii oraz Turcji
Zapraszamy do wspólnej podróży po słodkich smakach Afryki, Australii oraz Turcji. Podczas zajęć pozalekcyjnych w zakresie kompetencji zawodowych CUKIERNIK uczniowie wykonali według ustalonej receptury- afrykańskie koeksisister o intensywnie słodko imbirowym smaku oraz kokosowo kardamonowe mandazi.Fistaszkowe ciasta oraz banany po afrykańsku…Projekt cukiernik - SŁODKIE DOOKOŁA ŚWIATA
W piątkowe popołudnie 16 grudnia w Szkole Branżowej rozpoczęliśmy SŁODKIE DOOKOŁA ŚWIATA - zajęcia pozalekcyjne dla cukierników, projekt Twoja Wiedza- Twoja Przyszłość IV. Poznawanie smaków innych narodów rozpoczęliśmy od dalekiej Ameryki i jej typowego ciasta mocno czekoladowego- BROWNIE. Jako miłośnicy…Staropolska kuchnia kujawska
Dnia 15 grudnia 2022 roku, w Branżowej Szkole I Stopnia w Zespole Szkół im. Marka Kotańskiego, rozpoczął się cykl zajęć pozalekcyjnych z kompetencji zawodowych „Kucharz”. W ramach projektu pod nazwą „Twoja wiedza - Twoja przyszłość IV” młodzież rozpoczęła wędrówkę po…Fotorelacja z zajęć pozalekcyjnych „Twoja wiedza - Twoja przyszłość IV”
W Branżowej Szkole I Stopnia zakończyły się zajęcia pozalekcyjne z kompetencji kluczowych w ramach projektu pn. „Twoja wiedza - Twoja przyszłość IV”. W zajęciach pozalekcyjnych z matematyki i języka angielskiego brało udział 24 uczniów. W trakcie zajęć pozalekcyjnych z języka…Słodka przygoda
Słodka przygoda uczestników projektu Twoja Wiedza - Twoja Przyszłość III dobiegła końca. Ubijanie, blanszowanie, temperowanie, dekoracja czy aranżacja - to słowa, które często towarzyszyły uczniom na zajęciach pozalekcyjnych dla CUKIERNIKÓW. Dwa ostatnie spotkania poświęcone były na wykonanie tortu DAQUAS, galaretek…Zajęcia pozalekcyjne KUCHARZ
Zajęcia pozalekcyjne”kucharz” w naszej szkole dobiegły końca. Na finiszu uczestnicy projektu sporządzili dania i desery kuchni hiszpańskiej: paellę i sałatkę „Świt w Barcelonie” oraz flan waniliowy i krem kataloński. W drodze po Unii Europejskiej nie mogło zabraknąć popularnych deserów: francuskich…Zajęcia pozalekcyjne- CUKIERNIK
Nowy Rok i nowe wyzwania dla CUKIERNIKÓW w ramach projektu Twoja Wiedza- Twoja Przyszłość IIII.Kolejne spotkania były poświęcone słodkim propozycjom na uroczystości rodzinne i święta: Chrzciny, 18- tka, Walentynki, Wielkanoc. Uczestnicy projektu wykonali TORT WANILIOWY, TORT MALINOWY Z POLEWĄ MIRROR…
Strona 2 z 6