.

  ul. Solankowa 21,
      88-100 Inowrocław

  52 357 28 36

  inospec@wp.pl

Przejdź do Biuletynu Informacji Publicznej

 

 

Zapraszamy do naszego Zespołu Szkół

Naszym uczniom oferujemy naukę w bezstresowych warunkach, w bogato wyposażonych pracowniach. Do Waszej dyspozycji jest wspaniała i odpowiednio przygotowana kadra pedagogiczna, która systematycznie doskonali swój warsztat pracy. Naszą naczelną zasadą i najważniejszym celem jest dobro ucznia, jego bezpieczeństwo oraz dobre samopoczucie.

Technika sporządzania tart
16 kwi 2018

Technika sporządzania tart

W piątek, 13 kwietnia 2018r. odbyły się kolejne zajęcia pozalekcyjne w zawodzie kucharz w ramach projektu „Twoja wiedza Twoja przyszłość II” na których uczniowie zapoznali się z techniką sporządzania tart. Młodzież miała możliwość wykonania dwóch tart: na słono- warzywnej i…
Technika przygotowywania chłodników
20 mar 2018

Technika przygotowywania chłodników

Okrągłe X zajęcia pozalekcyjne dla kucharzy w ramach projektu „ Twoja Wiedza- Twoja Przyszłość II” poświęcone były technice sporządzania chłodników. Chłodniki to zupy podawane na zimno, na bazie mlecznych napojów fermentowanych. Uczniowie wykonali na słono: chłodnik ze zsiadłego mleka i…
Desery sporządzane na zimno
09 mar 2018

Desery sporządzane na zimno

9 marca odbyły się 9 zajęcia pozalekcyjne dla cukierników. Tematem spotkania były desery sporządzane na zimno. Młodzież miała możliwość przeprowadzenia procesu technologicznego deseru- musu, w tym sposób ich spulchniania, zestalania oraz dekoracji. Jedna grupa - dziewczęta, wykonały mus czekoladowy, natomiast…

Patrawa kuchni włoskiej - pizza

Pierwsze spotkanie po feriach dla kucharzy w ramach projektu „Twoja wiedza Twoja przyszłość II” poświęcone było pizzy - potrawie kuchni włoskiej. Uczniowie mieli możliwość sporządzić placki z ciasta drożdżowego, uformować je tylko rękami bez użycia wałka, posmarować je sosem pomidorowym…

Zapiekanki

Ostatnie w I semestrze zajęcia pozalekcyjne kucharzy poświęcone były technice sporządzania zapiekanek. Młodzież wykonywała zapiekankę serowo- szpinakową, zapiekankę z makaronu i mięsa oraz zapiekankę z ryżu z jabłkami i rodzynkami. Podczas zajęć uczniowie krok po kroku przygotowywali różne składniki do…

Wypieki karnawałowe

Wypieki karnawałowe były tematem szóstych już zajęć pozalekcyjnych dla cukierników. Uczniowie sporządzali ciasto zbijane z którego formowali faworki-chruściki oraz róże karnawałowe z galaretką truskawkową i agrestową. Ciastka oprószone zostały waniliowym cukrem pudrem. Chrupiące przysmaki " poszły" niczym świeże bułeczki ,…

Zupy kremy

W dniu 19 stycznia 2018r. uczniowie w zawodzie kucharz na zajęciach pozalekcyjnych w ramach projektu "Twoja wiedza -Twoja przyszłość II" zgłębiali tajniki sporządzania zup kremów, które należą do grupy zup wykwintnych i lekkostrawnych. Młodzież miksowała, przecierała poszczególne składniki, zagęszczała żółtkami…

Nasze galerie

Facebook

Strona używa plików cookie. Ustawienia te możesz zmienić w menu przeglądarki.   więcej