.

  ul. Solankowa 21,
      88-100 Inowrocław

  52 357 28 36

  inospec@wp.pl

Przejdź do Biuletynu Informacji Publicznej

 

 

Zapraszamy do naszego Zespołu Szkół

Naszym uczniom oferujemy naukę w bezstresowych warunkach, w bogato wyposażonych pracowniach. Do Waszej dyspozycji jest wspaniała i odpowiednio przygotowana kadra pedagogiczna, która systematycznie doskonali swój warsztat pracy. Naszą naczelną zasadą i najważniejszym celem jest dobro ucznia, jego bezpieczeństwo oraz dobre samopoczucie.

Tiramisu

Piątkowe popołudniowe spotkanie cukierników 26 stycznia 2018 upłynęło pod znakiem ciast-deserów francuskich i włoskich. Z chłodzonego ciasta francuskiego uczniowie formowali kwadratowe i trójkątne ciastka wykończone cukrem trzcinowym, okrągłe z jabłkiem oraz różyczki z odrobiną sosu truskawkowego. Wyroby podczas odpieku pięknie…
Technika sporządzania sushi
10 sty 2018

Technika sporządzania sushi

Pierwsze w Nowym 2018 Roku zajęcia pozalekcyjne kucharz w ramach projektu pn. "Twoja wiedza- Twoja przyszłość II" poświęcone były technice sporządzania sushi - tradycyjnej potrawy kuchni japońskiej. Uczniowie podczas zajęć wykonywali różnego rodzaju sushi m.in. maki- sushi, gunkan- maki i…

Potrawy z drobiu

Ostatnie w 2017 r. zajęcia pozalekcyjne "kucharz" w ramach projektu "Twoja Wiedza Twoja Przyszłość II" poświęcone były technice sporządzania potraw z drobiu. Świąteczno- bożonarodzeniowe dania, które wykonali uczestnicy projektu to: gęś owsiana pieczona z jabłkami oraz kaczka w pomarańczach i…

Dekoracje świąteczne z piernika

Piękny przedświąteczny czas dotarł także na zajęcia pozalekcyjne „Cukiernik” realizowane w ramach projektu pn. „Twoja wiedza – Twoja przyszłość II” . W piątkowe popołudnie 15 grudnia uczniowie wykonywali dekoracje świąteczne z piernika. Uczestnicy sporządzili ciasto piernikowe metodą zaparzaną. Następnie każdy…

Ciasto francuskie

Na zajęciach pozalekcyjnych kucharz 29 listopada królowało ciasto francuskie.Uczniowie wypiekali kabanosy w cieście francuskim, ciasteczka-koperty z brzoskwiniami oraz rurki z bitą śmietaną. Młodzież starannie nadawała kształt rurkom i formowała koperty. Dodatkowo przygotowywała też kabanosy w pikantnym cieście. Tradycyjnie na zakończenie…

Technika sporządzania muffinek

W dniu 24 listopada 2017r. odbyły się kolejne zajęcia pozalekcyjne dla kucharzy w Zespole Szkół im. Marka Kotańskiego. Zajęcia były poświęcone technice sporządzania muffinek. Młodzież miała możliwość zapoznania się z produkcją muffinek zarówno słodkich jak i słonych. Uczniowie sporządzili trzy…

Żelki

Uczniowie wykonali żelki owocowe- malinowe oraz paluszki ptysiowe z cukrem. Uczestnicy zapoznali się z techniką sporządzania domowych żelków, formowania i warunkami ich przechowywania. Podczas wykonywania drugiego ćwiczenia uczniowie mieli możliwość zapoznania się z metodą sporządzania ciasta parzonego- ptysiowego, a także…

Nasze galerie

Facebook

Strona używa plików cookie. Ustawienia te możesz zmienić w menu przeglądarki.   więcej