.

  ul. Solankowa 21, 88-100 Inowrocław

  52 357 28 36

  inospec@wp.pl

Zapraszamy do naszego Zespołu Szkół

Naszym uczniom oferujemy naukę w bezstresowych warunkach, w bogato wyposażonych pracowniach. Do Waszej dyspozycji jest wspaniała i odpowiednio przygotowana kadra pedagogiczna, która systematycznie doskonali swój warsztat pracy. Naszą naczelną zasadą i najważniejszym celem jest dobro ucznia, jego bezpieczeństwo oraz dobre samopoczucie.

Projekt pn. „Twoja wiedza – Twoja przyszłość II”

Projekt pn. „Twoja wiedza – Twoja przyszłość II” W listopadzie 2017 r. w Zespole Szkół im. Marka Kotańskiego rozpoczęły się zajęcia pozalekcyjne- „Cukiernik” i „Kucharz” w ramach projektu pn. "Twoja wiedza - Twoja przyszłość II". Projekt pn. „Twoja wiedza –…

Szaszłyki

Jedno z ostatnich zajęć pozalekcyjnych w ramach projektu nt. „Twoja Wiedza- Twoja Przyszłość II”, które odbyło się 18 maja 2018 r. było poświęcone technice sporządzania szaszłyków. Uczniowie mieli możliwość zapoznania się z kolejnymi etapami wykonania szaszłyków drobiowych i szaszłyków owocowych.…

Crème brulée

W dniu 27 kwietnia 2018r. uczniowie kształcący się w zawodzie kucharz brali udział w kolejnych zajęciach pozalekcyjnych w ramach projektu „ Twoja wiedza- Twoja przyszłość II”. Tematem przewodnim były desery zestalane na gorąco. Młodzież miała możliwość zapoznania się krok po…

Baklawa różana

20 kwietnia odbyły się kolejne, 12 zajęcia pozalekcyjne cukiernik w ramach projektu "Twoja wiedza- Twoja przyszłość II. Tematem spotkania były wyroby wschodnie - baklawa różana. Jest to deser kuchni tureckiej rozpowszechniony także w Grecji czy Bułgarii. Uczestnicy zajęć do sporządzania…

Technika sporządzania tart

W piątek, 13 kwietnia 2018r. odbyły się kolejne zajęcia pozalekcyjne w zawodzie kucharz w ramach projektu „Twoja wiedza Twoja przyszłość II” na których uczniowie zapoznali się z techniką sporządzania tart. Młodzież miała możliwość wykonania dwóch tart: na słono- warzywnej i…

Technika przygotowywania chłodników

Okrągłe X zajęcia pozalekcyjne dla kucharzy w ramach projektu „ Twoja Wiedza- Twoja Przyszłość II” poświęcone były technice sporządzania chłodników. Chłodniki to zupy podawane na zimno, na bazie mlecznych napojów fermentowanych. Uczniowie wykonali na słono: chłodnik ze zsiadłego mleka i…

Desery sporządzane na zimno

9 marca odbyły się 9 zajęcia pozalekcyjne dla cukierników. Tematem spotkania były desery sporządzane na zimno. Młodzież miała możliwość przeprowadzenia procesu technologicznego deseru- musu, w tym sposób ich spulchniania, zestalania oraz dekoracji. Jedna grupa - dziewczęta, wykonały mus czekoladowy, natomiast…
Nasze filmy
Odwiedź nasz kanał
E-dziennik
Zaloguj się do E-dziennika
U K S
Zobacz stronę
360
Zapraszamy na spacer
Strona używa plików cookie. Ustawienia te możesz zmienić w menu przeglądarki.   więcej